Sadlar

FREE ´N´EASY

Alla FnE sadlar tillverkas av bästa engelska läder i svart eller mörkbrunt (Havanna) och är uppbyggda på FnE´s egena robusta men lätta Easiflex- bom i metallförstärkt polyurethane med sitsstorlek 17¨ och 18¨. Ryttaren sitter i perfekt balans tack vare justerbara stigläderkrampor och justerbar sitsvinkel.

Easiflex bladsadelbossor är resultatet av flera års utvecklingsarbete och fungerar både som stötdämpare och som ett förstklassigt system för att sprida ryttarens vikt över hela den starkaste delen av hästens rygg.Sadeln anpassas till den individuella hästen och kan finjusteras allt eftersom hästens kondition varierar. En sadel som kan justeras så den passar både häst och ryttare.

Tyvärr är det inte så många som känner till den här sadeln i Sverige. Den är populär i England och USA, speciellt bland Distansryttare. Jag rekommenderar dig att läsa mer på FnE´s hemsida. Där finns djupgående teknisk information men även kunders kommentarer.
Själv rider jag en Endurance Special som jag är mycket nöjd med, bra med rejäla stöd när man rider unghäst (snart dags igen). Men viktigast är ju ändå att den ligger så bra på hästen tack vare de unika bladsadelbossorna och alla inställningsmöjligheter.

Ge hästen en chans, köp en FnE sadel!

Utprovning av sadel tar ca 1 timme per häst. Jag ser över din häst och går igenom din nuvarande sadel. Så provar jag ut en FnE-sadel som du sedan får provrida. Bäst är om det finns tillgång till ridhus eller ridbana, för det är viktigt att du får rida ordentligt och verkligen känna hur bra din häst nu kan röra sig.
Ni kanske är fler i stallet eller föreningen som har problem att hitta bra sadlar och vill veta mer om hur FnE´s sadlar fungerar?

FnE har en leverans tid på ca:3-6 veckor.

Kostnad 625kr/timme plus ev. resa 30kr/mil

NEDANSTÅENDE PRISER ÄR INKLUSIVE ENGELSK MOMS (17.5%). Svensk moms är på 25%. - då värdet på svenska kronan varierar gentemot engelska pundet anges priserna i pund. - är du momsregistrerad så hör av dig till mig för prisuppgift.

All Purpose

     
 

Allsidig, robust sadel, passar på ridbanan och i skog och mark. Paketpris inkluderar yllefodrad voylock och syntetiska stigläder från Wintec.


£1,995

 

Endurance Special

     
 

Bra knästöd från fast knäputa. Finns även med enkel kåpa och långa stroppar för en “close contact”- känsla. Paketpris inkluderar yllefodrad voylock samt stigläder i läder/syntet från Bates.     


£1995

 

GP Jumping

     
 

Traditionellt designad, bra knästöd samt stöd för vaden. Paketpris inkluderar yllefodrad voylock samt stigläder i läder/syntet från Bates.


£1,995

 

New Trekker

     
 

Enkel kåpa med liten knäputa.  Paketpris inkluderar yllefodrad voylock och syntetiska stigläder från Wintec.


£1,695